Over mij

Merel Koole - Nieuwenhuijzen • 1989

Vanaf jongs af aan ben ik al helemaal gek op dieren, vooral op paarden. Samen met mijn moeder heb ik ook meerdere pony's en paarden gehad. Daarnaast ben ik opgegroeid met honden en katten. Toen ik eenmaal op mijzelf ging wonen is de liefde voor honden ook flink aangewakkerd. Samen met mijn man heb ik op dit moment drie Duitse Herders. Al toen ik jong was, was ik gek van foto's maken, soms tot grote irritatie van mijn ouders en broer. Het hoefde niet eens onze eigen dieren te zijn, elk paard, elke hond en elke kat die ik tegen kwam wilde ik op de foto zetten. Toen ik iets ouder was en we een digitale camera kregen was het hek van de dam. Duizenden foto's van mijn pony, van onze katten en van onze hond kwamen op mijn computer terecht.

Van mijn pony My Wish Max heb ik vreselijk veel foto's, maar toen hij ingeslapen werd kwam ik erachter dat ik maar één keer een professionele reportage heb laten maken. Omdat ik ook enorm kritisch ben op wat ik mooi vind qua foto's en mijn eigen foto's toen nog niet aan mijn eisen voldeden, kon ik alleen maar uit de foto's van die ene reportage kiezen toen ik graag een foto af wilde laten drukken op groot formaat. Ik raakte nog meer gefascineerd met het maken van foto's, maar pas toen ik via mijn man bevriend raakte met een fotograaf ben ik mij echt gaan verdiepen in de fotografie. Vlak daarna kwam ook mijn eerste spiegelreflex camera en begon het leerproces.

De volgende stap was voor mij om ook fotoreportages voor anderen aan te gaan bieden. Ik wil iedereen de mogelijkheid geven om professionele foto's van hun dier te hebben. Elk dier heeft zijn of haar eigen karakter en mijn doel is om dit door te laten schijnen in de foto's. Een foto kan prachtig zijn, maar als u ook echt uw eigen dier terug ziet in de foto's wordt een mooie foto een waardevolle herinnering.

Naast fotografie in de natuur, zijn foto's in de studio ook een mogelijkheid. De studio heeft een eigen ingang, waardoor we in alle rust foto's kunnen maken van uw dier.

Bent u geïnteresseerd? Boek snel een reportage!